Les nostres recomanacions literàries per Sant Jordi 2021

Després d'uns mesos molt durs, amb la millora de les dades sanitàries aquest any sí podem celebrar Sant Jordi el 23 d'abril, i al carrer! El Gremi de Floristes i el de Llibreters de Catalunya han treballat conjuntament amb les autoritats per elaborar una diada segura i plena d'activitats. 

No serà un Sant Jordi com el de 2019, però tampoc serà com el de 2020. Així que enguany, amb mascareta, gel hidroalcohòlic i distància de seguretat, us convidem a sortir al carrer i a comprar a les botigues del barri!

A continuació trobareu diverses recomanacions de la nostra directora Isabel Roig i dels nostres membres del Clúster Disseny.

Salut i lectura!

Barcelona centre de Disseny recomana... "Érase una vez el diseño... Reflexiones de un adepto recalcitrante" de Juan Manuel Ubiergo (Gobierno de Aragón, 2021). 

"Isabel Roig ha tingut el plaer de participar en el pròleg d'aquest llibre, escrit pel director del Centro Aragonés de Diseño Industrial, que recull les seves experiències en els més de 25 anys dedicats a la promoció del disseny en general, i del disseny aragonès en particular".

Isabel Roig, directora de Barcelona centre de Disseny, recomana... "Home Farm Cooking" de Catherine Pawson i John Pawson (Phaidon, 2021)

"El reconegut dissenyador John Pawson i la seva dona Catherine Pawson han escrit el seu segon llibre de receptes de cuina. Es tracta d'un recull de les seves 100 receptes preferides que preparen per a amics i familiars a la seva llar, ubicada al bucòlic countryside anglès. Destaco especialment la curosa edició tant dels textos com de les fotografies del llibre".

David Sabaté, Senior Technical Sales Specialist for Design & Manufacturing for IBERIA & MED d'Autodesk, recomana... "The Future of Making" de Tom Wujec (Melcher Media, 2017)

"El llibre il·lustra les transformacions digitals i físiques que estem vivint, mostrant històries, persones i idees al capdavant d’aquesta onada radical d’innovació. Dissenyadors, arquitectes, constructors, líders del pensament —creadors de tot tipus— han contribuït a aquesta mirada sobre els materials, les connexions i les invencions que definiran el nostre futur".

Edgar Cubiñá, CEO de Cubiñá, recomana... "Arquitectura des de casa. Cròniques del confinament" de Sandra Bestraten Castells, et al. (Escola Sert - COAC, 2020)

"El llibre vol donar sortida al procés de reflexió al que ens hem vist immersos durant el confinament. Aquesta publicació és una mirada àmplia i oberta a l'arquitectura entesa com a art integrador que dona unitat a un coneixement creuat. La lectura d'aquests textos pot ajudar a comprendre i assumir millor l'experiència viscuda i, conseqüentment, aprofitar els aprenentatges per a afrontar els canvis futurs. Es pot descarregar gratuïtament aquí". 

Smailing Ventura, UX Design Leader d’everis, recomana... "El uso del color en los videojuegos" d'Emiliano Labrador (Héroes de papel, 2020).

"El color és quelcom fascinant. I els videojocs també. Junts, aconsegueixen fer-nos viure experiències memorables que eleven aquest mitjà d'entreteniment a la categoria d'art. Amb els videojocs com a fil conductor, el llibre recorre tots els aspectes de disseny que a un producte digital es veuen influïts pel color: experiència d'usuari, jugabilitat o rols de gènere, entre d'altres".

Marta Surinyach, Art director & Project Manager de NOMON DESIGN, recomana... "La nueva carne" de Fuego Camina Conmigo (2021)

"La seva pròpia definició ho diu tot: una revista en analógico sobre los cambios que vive el ser humano en la era digital".

José F. López Aguilar, soci fundador d'OiKo Design Office, recomana... "Solo tenemos un planeta" de Joan Martínez Alier i Jorge Wagensberg (Icaria editorial, 2017)

"Hem d'introduir l'esfera científica a les decisios socials i polítiques per preservar la vida de les generacions futures. Reivindicar la ciència contra la ignorància i expandir el coneixement per tal d'adoptar col·lectivament decisions". 

Jordi Corral; Head of ROCA Global Innovation, recomana... "How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need" de Bill Gates (KNOPF PUBLISHING GROUP, 2021) 

"L'autor és un personatge mediàtic i controvertit, però és innegable que en una societat on la informació i el coneixement, i les eines per dissenyar productes i serveis son cada cop més a l'abast dels professionals, calen personatges amb idees inspiradores i talent per a liderar els canvis que necessita el nostre món. Des de la seva talaia, Bill Gates fa un retrat objectivament realista del context ambiental i planteja amb el seu "optimisme impacient" alguns pilars que hauríem de tenir sempre presents per abordar quaselvol tasca, creativa o no".

Article següent

Newsletter