Presentem B(AR)CELONA, la nova app de rutes amb realitat augmentada

The Others i Barcelona centre de Disseny han desenvolupat B(AR)CELONA, la nova app de rutes adreçada principalment al turisme que visita la ciutat però també a totes aquelles persones interessades en la creativitat i la cultura de Barcelona.

Les rutes temàtiques estan relacionades amb el disseny, l'arquitectura, la cultura o la gastronomia, destacant emplaçaments significatius i punts de rellevància així com el talent creatiu que treballa a Barcelona mitjançant una experiència de realitat augmentada.

A través d'una aplicació mòbil, es proposa una experiència immersiva que utilitza la tecnologia associada a la geolocalització, el geocaching i la realitat augmentada, oferint a l'usuari continguts, informacions i narratives interactives que el faran experimentar la ciutat de Barcelona i els seus múltiples relats creatius, culturals i socials de forma innovadora i disruptiva.

L'app es llança al mercat amb una primera ruta per descobrir el barri del Poblenou, el districte de la creativitat i la innovació a la ciutat amb l'epicentre al Disseny Hub Barcelona, seu del BcD.

Aquesta primera ruta, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través del seu programa ‘Impulsem el que fas’, inclou vuit experiències principals: al Museu del Disseny de Barcelona, al Fab Lab Barcelona, a l’escola BAU, a la Plaça Antoni Coderch (davant del Disseny Hub Barcelona), a la superilla del Poblenou, al Parc de Diagonal Mar, a la Biblioteca de l’Universitat  Pompeu Fabra i al carrer Pujades.

A banda d’aquestes vuit experiències, la ruta pel Poblenou inclou 27 espais culturals i creatius com ara l’IDEAL, el Mercat dels Encants, el MediaTIC, l’Estudi Antoni Arola, Folch Studio, Hey Studio o el propi The Others, i 15 comerços, espais singulars o de restauració com ara Unusual, el restaurant Sopa, la Sala Beckett o el Razzmatazz. 

L'objectiu és fer el projecte extensible a la resta de districtes de la ciutat, així com oferir rutes personalitzades per a empreses o entitats i per a esdeveniments ciutadans tant públics com a privats.

L'app es pot descarregar gratuïtament amb versions per a Android (programari més actual) i iOS. Els textos són en anglès, ja que el seu principal públic objectiu és el visitant internacional.

Article següent

Newsletter