Resultats de l'enquesta a les empreses sobre la seva situació durant la COVID-19

Ja pots llegir aquí l'informe complet dels resultats de l'enquesta que vam llançar als estudis de disseny de tota Catalunya. Va ser una de les primeres mesures que vam prendre al Barcelona centre de Disseny per veure com estava el sector i quin impacte econòmic preveien que tindria la crisi sanitària al seu negoci.

Amb un total de 174 respostes rebudes entre l’1 i el 30 d’abril (51% de professionals independents, 33% d’empreses d’1 a 10 treballadors i 16% de pimes), els efectes immediats en referència al treball ha estat l’aturada dels projectes per a un 70% de les empreses, la pèrdua d’alguns projectes pel 51% o la pèrdua de clients per a un 15%, mentre que el 13% afirma que la feina s’ha mantingut i un 5% que ha augmentat.

Les empreses especialitzades en comunicació gràfica i disseny digital manifesten un impacte lleugerament inferior a la resta d’especialitats.

Amb aquests resultats, des de Barcelona centre de Disseny estem preparant una bateria de propostes per impulsar la demanda de serveis de disseny entre les empreses i les entitats, i properament presentarem la nova plataforma digital Inspired in Barcelona® per promoure les empreses i el talent local que en aquests moments no pot exposar ni a fires ni a festivals creatius. 

Article següent

Newsletter