Tornen “Els llums de Nadal il·luminen el comerç”, enguany a Ciutat Vella i Sants-Les Corts

Aparador guanyador de Ciutat Vella. Cereria Subirà - Dissenyat per alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura La Salle

Barcelona centre de Disseny i la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona tornen a llançar la iniciativa ‘Els llums de Nadal il·luminen el comerç’ per tal de dinamitzar i innovar en comerç de proximitat a diferents barris de la ciutat en el marc de la campanya de Nadal.

L’acció pretén aconseguir que els comerços més tradicionals i emblemàtics incorporin el disseny com a aliat per innovar i alhora que es vol donar visibilitat al talent creatiu de la ciutat, vincular el disseny al sector del comerç i apropar el disseny a la societat. La idea essencial és que l’enllumenat de Nadal, subscrit fins ara al carrer, envaeixi els aparadors de les botigues i que esdevingui la part fonamental del projecte de disseny d’un aparador. 

Aquest any aquesta acció es desenvoluparà a dos barris de la ciutat:

A Sants-les Corts (a través del Districte de Les Corts i del Districte de Sants-Montjuïc i l’eix comercial de Sants-Les Corts) i a Ciutat Vella (amb el Districte de Ciutat Vella, Barnacentre i l’Associació d’Establiments Emblemàtics) on s’ha convidat 9 escoles de disseny a crear la decoració dels aparadors de 10 botigues en cada barri. 

Les escoles de disseny que aquest any participen a través dels seus estudiants de grau superior són: Ártidi Home of Retail Inventors, Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, Escola Massana, ESDAPC, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura La Salle (Universitat Ramon Llull), ESDi Escola Superior de Disseny, ESEIAAT (UPC Barcelona TECH), IED Barcelona Centre Superior de Disseny i LCI Barcelona, Escola Superior de Disseny de Barcelona.

Aparador guanyador de Sants-Les Corts. Tot Llaminadures - Dissenyat per alumnes d'ESDAPC

En sintonia amb les línies estratègiques de l’Ajuntament de Barcelona, que promociona tant el comerç de la ciutat, com el jove talent, es vol compartir la responsabilitat de dissenyar un enllumenat nadalenc per als aparadors dels comerços de proximitat que sigui únic, associat als seus atributs de ciutat innovadora, creativa i vinculada al disseny, alhora que fomentar un esperit nadalenc proper i identificat amb els valors de la ciutat. Els valors que vol transmetre la campanya de Nadal 2021 són la tendresa, l’acollida, el respecte, la sostenibilitat, el consum responsable, la igualtat i la diversitat. 

Apunta’t el dia de l’acte de presentació dels aparadors decorats:

El dijous 2 de desembre es van presentar els aparadors del Districte de Ciutat Vella on el comitè d'experts format per Anna Cullet, dissenyadora d'interiors, i Silvina Sallaberry, arquitecta de l'estudi CMV Architects, va atorgar el premi al projecte Sota la luz d'una espelma creat pels alumnes Nicolás Dunford, Carmina Matachana, Camila Ostolaza i Belinda Rodríguez de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura La Salle. L'aparador es troba al númer 7 del carrer Baixada de la llibreteria, a la Cereria Subirà.

A banda de la votació professional, també es va celebrar una votació popular. D' entre totes les propostes presentades al Districte de Ciutat Vella, l'aparador guanyador va ser "Navitus", de les alumnes Patricia Belma i Pia Martí de l' escola IED Barcelona Centre Superior de Disseny. El projecte s' ubica a l' Estamperia de San José.

El dijous 9 de desembre va ser el torn per als aparadors de Sants-les Corts, on el comitè expert va atorgar el premi al projecte 'Una nit màgica a la ciutat' creat pels alumnes Helena Díaz, Hélène Manet, Sonia Rodríguez, Belén Rueda i Ivana Serrano d'ESDAPC. L'aparador pertany a Tot Llaminadures (c/. Joan Güell, 76). A més, aquest mateix projecte va ser el guanyador també pels i les ciutadanes que van participar a la votació popular del Districte de Sants-les Corts. Consulta AQUÍ els projectes de Sants-les Corts.

Article següent

Newsletter