Últims dies per participar als Premis Foodture d'Innovació Sostenible by Alpro

A Espanya, 1 de cada tres aliments es malgasta a la llar, fet que equival a més de 7,5 milions de tones a l'any. Espanya és el setè país de la UE amb més desaprofitament alimentari. Aquest desaprofitament, a més, ocorre al llarg de tota la cadena alimentària. Es calcula que el 39% del desaprofitament alimentari es produeix en la fase de fabricació, el 14% en la restauració i el 5% durant la distribució.

Els Premis Foodture d' Innovació Sostenible by Alpro  neixen per a desaccelerar i reduir aquest impacte. El concurs neix amb l'objectiu de promoure idees, projectes, productes i serveis que donin resposta a aquesta problemàtica i busquin allargar la vida dels residus orgànics.

"On alguns veuen escombraries, uns altr@s veiem una oportunitat" és la crida que fan des de l'organització dels premis, on els projectes guanyadors obtenen, a més d'una compensació econòmica de 1.500 euros, un Acceleration Day en el camí de fer efectiva la proposta.

Aquelles persones interessades han de fer arribar la seva proposta de solució al desaprofitament alimentari a través del següent formulari, abans del 15 de novembre. El jurat valorarà la innovació, la creativitat i la factibilitat de la idea a l'hora de proposar una solució al desaprofitament alimentari al llarg de la cadena de producció alimentària. Tota la informació sobre la present convocatòria -bases i material a lliurar- es troba al seu web.

Foodture Barcelona

Els sis finalistes presentaran els seus projectes a l'esdeveniment Foodture, els propers 26 i 27 de Novembre al Disseny Hub de Barcelona.

Foodture reuneix, connecta i inspira dissenyadors, emprenedors, visionaris i start-ups del món de la gastronomia i l'alimentació. L'objectiu és compartir la innovació més disruptiva mentre s'exploren i defineixen noves tendències en food design, food tech i social food. Alguns dels i les ponents seran Luki Huber, Carme Ruscalleda i Laura Veraguas, entre altres.

Article següent

Newsletter