La BDW2021 tindrà un format PRO i un City Festival

La Barcelona Design Week canvia de format per adaptar-se a la nova realitat. Enguany la BDW se celebrarà en dues cites:

  • Del 7 al 17 de juny se celebrarà la BDW Pro, deu dies d’activitats principalment professionals online i híbrides.
  • Del 7 al 30 d’octubre se celebrarà la BDW City Festival, amb activitats presencials  dirigides principalment al públic general. 

El lema de la BDW, "Think, Design, Act", reflecteix un missatge que volem traslladar en el moment actual per fer front als reptes que tenim per endavant: pensar en clau disseny, dissenyar i implementar noves solucions, models i entorns més sostenibles, econòmicament viables i enfocats a les necessitats reals de les persones. El disseny és un aliat clau per a qualsevol sector, no parlem només d’objectes, sinó de processos, d’innovació, de sostenibilitat i de posar les persones al centre

Entre les activitats del juny a la BDW Pro destaquen els Diàlegs Disseny organitzats per Barcelona centre de Disseny: The New European Bauhaus, iniciativa de la Presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que posa l’accent en la recuperació econòmica afegint-hi la dimensió cultural i creativa i amb la sostenibilitat com a eix central, on es debatrà sobre les oportunitats per a l’ecosistema cultural i creatiu de Barcelona; i Espais i entorns amb impacte positiu, sobre disseny circular i entorns sostenibles.

Al Disseny Hub es podrà veure l’exposició El Millor Disseny de l’Any, imprescindible per descobrir els projectes més destacats de l'últim any en disseny, arquitectura i art en totes les seves expressions. Durant aquests dies també s’entregaran els Premis Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual que organitza l’ADG FAD, i hi haurà una conferència de Ricardo Bofill, president dels Premis FAD Internacionals.

Al Museu del Disseny s’inaugurarà l’exposició “Balenciaga. L’elegància del barret”, amb més de vuitanta peces i una desena de conjunts, centrada en els barrets de Balenciaga. La mostra s'aproxima a la importància que tenia aquest accessori per distingir-se en el context social i cultural de l'època donat el gran prestigi que suposava ser clienta de Balenciaga.

El programa també inclou la presentació del projecte “Nous escenaris i nou turisme per a un futur sostenible”, realitzat per estudiants de l’IED Barcelona, en col·laboració amb Barcelona Global i amb el suport de Barcelona centre de Disseny; “Disseny per a la inclusió”, un projecte de co-creació entre estudiants universitaris de disseny i col·lectius en situació de vulnerabilitat, en concret amb de dones, persones amb discapacitat intel·lectual, persones amb diversitat funcional i menors residents en un centre d’acollida; l’ADI Making Off...Materialitat, xerrada organitzada per ADI-FAD per parlar de tres projectes finalistes o guanyadors dels Premis Delta de disseny industrial que destaquen pels materials utilitzats en la seva producció; la projecció del documental “Milton Glaser: To Inform and Delight” de Wendy Keys sobre el creador de la famosa campanya I ♥ NY i la projecció del documental ‘The Life & Legacy of Moholy-Nagy’ de la productora americana Opendox, que s’estrena a Barcelona i que comptarà amb la presència del productor, Marquise Stillwell, amb que hi haurà un col·loqui posterior. 

D'altra banda, l’Off BDW inclourà aquelles activitats principalment de caràcter professional organitzades per altres agents del sector durant els 10 dies de programa.

Per a la cita d’octubre, la BDW City Festival, les principals activitats que estan previstes són la Food Design Week, que donarà a conèixer el talent dels food designers locals a través de diferents tallers; el Pavelló Internacional en col·laboració amb altres design weeks; una nova edició de Disseny en Diagonal amb instal·lacions i activitats per inundar de creativitat la principal artèria de la ciutat; i Districtes Disseny, amb activitats organitzades per diferents agents de la ciutat. 

La BDW és membre fundadora de la xarxa World Design Weeks, entitat amb seu al Disseny Hub Barcelona i presidida per Isabel Roig, directora de Barcelona centre de Disseny.

La Barcelona Design Week està organitzada per Barcelona centre de Disseny, i compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona, la col·laboració principal del FAD Foment de les Arts i del Disseny i el Museu del Disseny de Barcelona i el patrocini principal de Kave Home, Roca i Simon.

Segueix-nos a Instagram per conèixer totes les novetats. 

Article següent

Newsletter