Els 50 anys de BcD, explicats per Isabel Roig a RTVE

Barcelona centre de Disseny fa 50 anys que promou el disseny de Barcelona i per commemorar l’ocasió, Isabel Roig, directora general de l’entitat, ha parlat amb el programa Marca Espanya de RTVE.

En aquesta xerrada, Roig ha parlat dels inicis de Barcelona centre de Disseny el 1973, quan un grup d’empresaris va decidir crear una fundació amb l’objectiu de donar al disseny la importància que tenia a altres ciutats d’Europa i per exportar el talent creatiu barceloní al món.

50 anys després, BcD segueix treballant per donar al disseny la importància que mereix, ja que serveix per construir un món millor, tant amb objectes com amb serveis. En moments d’alta complexitat com l’actual, el disseny millora la vida de les persones i els entorns on vivim. En aquest sentit, Roig ha recalcat la importància del Design Thinking en tots els sectors i processos industrials per optimitzar-los.

Roig també ha destacat el Pacte pel Disseny, que està impulsat, entre altres entitats, per Barcelona centre de Disseny, a través de la Multilateral del Disseny. Aquesta entitat, fundada durant la pandèmia, té l’objectiu d’impulsar una Estratègia Nacional de Disseny, i ja compta amb més de 1.000 signatures.

  •  | Barcelona centre de Disseny

La directiva general també ha parlat dels projectes de promoció internacional com Inspired in Barcelona i la Barcelona Design Week. Aquesta darrera celebrarà la seva 18ena edició aquest octubre sota la temàtica ‘Design for Human Future’, amb l’objectiu d’impulsar un nou Objectiu de Desenvolupament Sostenible, amb el mateix nom, que interactuï amb la resta.

Durant l’entrevista s’ha esmentat que, des del 2020, Barcelona acull les oficines de la World Design Weeks, una associació internacional de promoció de Setmanes del Disseny fundada el 20216, i de la qual BcD n’és membre fundador.

Finalment, Roig ha destacat els tres reptes que marcaran el futur del Clúster Disseny i de Barcelona Centre de Disseny: la digitalització, la sostenibilitat i la salut i el benestar.

Recupera l’entrevista (en castellà) aquí.

Article següent

Newsletter