Notícies BCD

Patrik Schumacher, director de Zaha Hadid Architects, presidirà el lliurament de premis de la 7a edició del concurs de disseny internacional jumpthegap de Roca

20 JUL. 2017

  • Jumpthegap

  • newsletter

El proper 17 d'octubre ha estat la data triada per a la celebració de la cerimònia de la setena edició del concurs internacional de disseny jumpthegap, un acte que es durà a terme al Disseny Hub Barcelona (DHB) i en el qual es donaran a conèixer els tres guanyadors escollits pel jurat entre els dotze projectes finalistes.

Organitzat per Roca i BCD Barcelona Centre de Disseny, el certamen celebra la seva edició més especial coincidint amb el 100 aniversari de Roca. En aquesta edició, jumpthegap ha consolidat la seva internacionalització amb més de 600 projectes presentats de 134 països, de entre els quals tenen una representació destacada Argentina, Brasil, Xina, Austràlia, Rússia, Pakistan, Egipte, Índia i Espanya.

El jurat que ha deliberat sobre les categories 'professional' i 'estudiant' està compost per Patrik Schumacher, director de Zaha Hadid Architects i president del jurat; Josep Congost (Espanya), director de disseny i innovació de Roca; Vladimir Pirojkov (Rússia), Dissenyador, CEO del High Complexity Prototyping Center KINETICA; Benedetta Tagliabue (Itàlia), arquitecta, directora d'EMBT i de la Fundació Enric Miralles; Anjali Srinivasan (Índia), dissenyadora, directora de ChoChoMa Studios; Isabel Roig (Espanya), directora general de BCD Barcelona Centre de Disseny; Valentin Vodev (Bulgària), dissenyador, fundador de Vodev Studio; i Ma Yansong (Xina), fundador principal de MAD Architects. Amb les votacions d'aquests vuit experts, els projectes finalistes i els seus autors són:

Premi Professional:
• Panacea, de Mohamadreza Shahmohammadi
• Sanctuary, de Bodin Hon i Dilara Kan
• Tank - save the water, de Maya Prokhorova
• WCircle, de Charbel El Tawil

Premi Estudiant:
• Flow shower system / the experience of water, de Zuzanna Wilkirska
• Lambda, de Denis Lara Molina
• Olaia, de Diogo Cunha i Tiago Festa
• Shower-Tub, de Abdurrahman Suheylhan Onal

Per la seva banda, els finalistes al Premi especial de la Fundació We Are Water han estat deliberats per un jurat específic format per Xavier Torras (Espanya), director de la Fundació We Are Water i president d'aquest jurat; Sophie Thomas (Regne Unit), directora i fundadora de Thomas Matthews Agency; i Henk WJ Ovink, enviat especial per a assumptes internacionals de l'aigua dels Països Baixos.

Premi Fundació We Are Water:
• Babylon, de Caterina Elena Vianna Iñiguez i Ferran Gesa Saragossa
• BIOUNIT, de Aleks Cicha i Charles Chambers
• Delta, de Michał Fondo i Kinga Grzybowska
• Luxury with Sustainability, de Natasha Jadhav

Aprofitant la presència de Patrik Schumacher en el lliurament de premis, reconegut arquitecte amb més de 30 anys de carrera en l'estudi de disseny i arquitectura Zaha Hadid on ha arribat a ser el successor natural de la seva fundadora com a director de la companyia, oferirà un breu 'jumpthegap talk' sobre la seva visió sobre el marc actual i les oportunitats que el futur pot oferir a aquestes disciplines.

Amb l'objectiu de seguir difonent contingut i coneixement actual i rellevant sobre el disseny i l'arquitectura, les trobades 'jumpthegap talk' reuneixen a destacats professionals i experts de les dues disciplines perquè donin la seva visió sobre qüestions clau hagi del sector. Duts a terme per la mateixa organització del concurs, aquests esdeveniments s'han anat celebrant al llarg de l'any en diferents ciutats al voltant del món com Sofia, Bucarest, Barcelona, Madrid o Moscow.

Paral·lelament a la Cerimònia de lliurament de premis, un dels espais del DHB de Barcelona comptarà amb una exposició temporal titulada 'Next Bath Experience'. La mostra, basada en el concurs internacional de disseny Jumpthegap, es podrà visitar del 10 d'octubre al 10 de desembre de 2017.

Vols assistir a la cerimònia de lliurament dels premis jumpthegap? Inscriu-t'hi! 

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal