Descobreix tot el que estem fent per lluitar contra la COVID-19

Durant la pandèmia de la COVID-19 el Barcelona centre de Disseny s'ha compromès a donar suport al sector disseny i, més específicament, a les empreses membres del Clúster Disseny: els hem facilitat informació rellevant i els hem fet costat adaptant específicament els nostres projectes i serveis a la nova realitat derivada d'aquesta crisi.

Et fem costat per continuar impulsant el teu negoci

El Clúster Disseny treballa conjuntament amb la resta de clústers a nivell català per oferir-te de forma exclusiva informació i assessorament de la mà d'experts per poder afrontar l'impacte que aquesta crisi està tenint en el teu negoci.

Ho fem a través d'un extens cicle de webinars, que tracten temàtiques tan variades com l'adaptació al teletreball, mesures laborals, aspectes legals, ajuts a l'empresa, salut emocional, comunicació, l'exportació del teu negoci o com impulsar la creativitat en remot. Pots consultar tota la programació aquí.

Les gravacions i les presentacions dels webinars són accessibles per als membres del clúster a través de la plataforma Copernic. 

Treballem també en una de les grans fites de l'any del col·lectiu: la Immersió Estratègica del Clúster Disseny, que enguany estarà centrada en la sostenibilitat i la fabricació local, dos dels eixos clau per sortir reforçats d'aquesta crisi. 

Si tens interès en rebre informació sobre aquestes o altres accions impulsades pel als nostres membres, contacta'ns.

Representem els teus interessos davant les institucions fent política de disseny

Una de les primeres actuacions que vam impulsar des de Barcelona centre de Disseny va ser una enquesta al sector d’empreses de serveis de disseny a Catalunya, per conèixer l’impacte de la situació i poder proposar mesures.

Amb un total de 174 respostes rebudes entre l’1 i el 30 d’abril (51% de professionals independents, 49% de PIMES), destaquem que els efectes immediats en referència al treball ha estat l’aturada o pèrdua dels projectes per a un 70% de les empreses, però en el cas de les empreses especialitzades en comunicació gràfica i disseny digital l’impacte ha estat lleugerament inferior a la resta d’especialitats. Per a un 18% dels enquestats, els projectes o bé s’han mantigut o bé han augmentat.

Amb aquests resultats, des de Barcelona centre de Disseny estem preparant una bateria de propostes per impulsar la demanda de serveis de disseny entre les empreses i les entitats, i properament presentarem nous projectes digitals per promoure les empreses i el talent local que ens aquests moments no pot exposar ni a fires ni a festivals creatius.

Consulta els resultats complets de l'enquesta aquí.

Treballem per assegurar la projecció del teu negoci

Fires, Design Weeks, festivals, exposicions, conferències... s’han vist afectades per la COVID-19. Alguns esdeveniments han estat anul·lats i d’altres ajornats, com la Barcelona Design Week (BDW), que aquest any se celebrarà del 17 al 26 de novembre.

En aquest context, la BDW pot ser una bona oportunitat per a les empreses i professionals que vulgueu organitzar una activitat durant aquells dies, ja que donem visibilitat a la vostra organització i us ajudem en la difusió de l’activitat. Si voleu participar en el programa de la BDW empleneu aquest formulari o contacteu amb nosaltres.

Estem treballant també en la creació d’una plataforma online de promoció del disseny Inspired in Barcelona® amb l’objectiu d’ajudar a les empreses a internacionalitzar-se, donar visibilitat als professionals de les indústries creatives, obrir nous públics i mercats, i aprofitar el potencial de la marca per desenvolupar continguts digitals i nous serveis.

“Transform a difficulty into an opportunity by going digital”. Properament rebreu més informació.

Continuem facilitant l'accés a la innovació

Treballem en projectes d’innovació en diversos àmbits relacionats amb els nous materials i tecnologies emergents (DATEMATS), així com amb el disseny connectat amb les noves tecnologies (zinkCAT).

Alhora, estem treballant per impulsar iniciatives que contribueixin a ajudar aquells sectors que més estant patint, com és el turisme i totes les indústries associades, i en ajudar els col·lectius més vulnerables.

I és que ara més que mai és el moment d’apostar per la innovació com a palanca per sortir de la crisi. Si tens interès en rebre informació sobre aquests projectes, contacta'ns.

Pel que fa a la secció de Food&Design, aquest confinament hem seguit treballant amb la segona edició de Foodture Barcelona. Aquest any plantegem com es pot re-dissenyar el sistema mundial alimentari per als futurs emergents i disruptius. Parlem de futurs possibles i d'innovacions en gastronomia.

A més a més, impulsem la marca Foodture Barcelona amb nou disseny, el qual representa la naturalesa de l’esdeveniment però també es posiciona com a icona dins de la ciutat. Llançarem un nou site preparat per a la nova era post-covid, on la digitalització del coneixement marcarà la nova línia de treball.

Agraïm i posem en valor l’activisme dels nostres membres

Difonem les activitats impulsades pels nostres membres que de forma proactiva i altruista s'han posat al servei de la societat per fer front a aquesta crisi sense precedents, i ens posem al seu servei per trobar partners i accedir a informació contrastada que els faciliti dur a terme les seves accions de la millor forma possible. 

També tenim disponible un recull amb tots els ajuts econòmics als quals poden accedir PIMES i autònoms durant la pandèmia.

Potenciem els nostres canals de comunicació

Des del departament de comunicació hem reforçat totes les línies per tal que pugueu estar al corrent de totes les novetats, iniciatives i propostes del sector.

Som l'altaveu dels nostres membres clúster en les seves activitats i hem posat en valor les diferents propostes i productes per lluitar contra la COVID-19.

A més a més, hem creat campanyes de comunicació per posar en valor el disseny dins els objectes que ens han acompanyat durant la quarentena i el desconfinament, com el challenge #dissenyacasa

NOTA: Anirem actualitzant aquesta unitat d'informació mentre durin els efectes de la COVID-19 amb detalls d'activitats, serveis o informació rellevant que et pugui ajudar a impulsar el teu negoci. Estigues al corrent de tot el que passa, subscriu-te a la nostra newsletter.

Article següent

Newsletter