Notícies BCD

La Barcelona Design Week tanca amb una xifra rècord de més de 43.000 visitants

22 JUNY 2018

El passat 14 de juny es va clausurar la Barcelona Design Week, que es va desenvolupar entre el 5 i el 14 de juny per tota la ciutat. La xifra de visitants a les 130 activitats del programa ha estat rècord, amb 43.116 assistents, una xifra que dobla els participants d’edicions anteriors, superant les expectatives dels organitzadors. Enguany, per primer cop, la Barcelona Design Week ha estat organitzada pel BCD i el FAD, amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona i l’impuls de l’Ajuntament de la ciutat. L'edició d’enguany ha proposat una reflexió sobre “revalorar” i com consumir per construir un futur sostenible en tots els àmbits, a partir del disseny, la creativitat i la innovació

Els visitants a les tres exposicions inaugurades durant la Barcelona Design Week al Disseny Hub Barcelona, «El millor disseny de l’any», «Bàsics. Un passeig per qüestionar-se», i «Dissenyes o treballes. La nova comunicació visual. 1980 - 2003», han superat els 14.600 visitants. També han gaudit de gran afluència de públic les activitats englobades sota el paraigües Barcelona Districte Disseny, en què participaven nombroses empreses, escoles i estudis de disseny de la ciutat, que han superat entre tots els 10.000 visitants. Per la seva banda, la xifra d’assistents a les cerimònies de lliurament dels premis que organitzen les associacions del FAD en les diferents disciplines del disseny ha batut també rècord, amb més de 3.600 assistents, posant en evidència la vitalitat del sector a la ciutat. Destacar també la participació de la ciutadania en la primera edició del «Tastadisseny, Festival de Gastronomia i Disseny de Barcelona» que va reunir més de 600 persones en un acte obert a la ciutat i en un ambient festiu.

 Sumar per multiplicar

La 13a edició de la Barcelona Design Week, ha comptat amb la implicació dels principals actors del sector a la ciutat. El FAD (Foment de les Arts del Disseny) i el BCD (Barcelona Centre de Disseny) han coorganitzat per primera vegada la Barcelona Design Week amb un doble objectiu: per una banda, posicionar-la com un gran esdeveniment de ciutat, i al mateix temps, consolidar-la en el panorama internacional dels millors esdeveniments sobre disseny.

Amb aquesta aliança, han confluït la professió, el talent, el reconeixement de l’excel·lència i la cultura del disseny que aporta la participació del FAD, amb l’empresa, el valor estratègic en clau d’innovació, sostenibilitat i competitivitat, i la promoció de la marca ciutat del BCD. L’organització ha involucrat també a l’Ajuntament de Barcelona com a principal promotor i al Museu del Disseny com a col·laborador principal, que ha contribuït amb la seva dimensió patrimonial, pública i divulgativa.

Amb més de 43.000 visitants la Barcelona Design Week 2018 ha esdevingut un autèntic esdeveniment de ciutat fet per a la ciutat amb l’objectiu d’apropar el disseny a les persones.

 Tres exposicions encara en marxa!

La Barcelona Design Week ja s’ha acabat, però les tres exposicions inaugurades al Disseny Hub Barcelona encara s’hi poden visitar.

 Per una banda, «El millor disseny de l’any», la mostra imprescindible per entendre que està passant al món del disseny i l’arquitectura avui, ja que acull més de 500 productes finalistes i guanyadors dels premis que atorguen les associacions del FAD en les diferents disciplines del disseny: els FAD d’Arquitectura i Interiorisme, els ArtsFAD a la creació artística, els ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, els ADI de disseny industrial i cultura del disseny i els nous Premis MODA-FAD. Aquesta exposició es pot veure a la Sala A del Disseny Hub Barcelona fins el 14 d’octubre.

Per l’altra, la exposició «Bàsics. Un passeig per qüestionar-se» on es convida al visitant a reflexionar sobre l’actual model de producció i consum de béns i serveis o a repensar si té sentit conviure en una economia basada en el creixement infinit en un entorn de recursos infinits. L’exposició està formada per cinc instal·lacions que recreen un recorregut per un parc on replantejar-nos el consum i la producció responsable; les ciutats i comunitats més inclusives, segures i sostenibles; l’accés universal a l’aigua i a l’energia neta, els efectes del canvi climàtic o la conservació dels ecosistemes marítim i terrestre. Estarà oberta fins al 22 de juliol.

A més, el Museu del Disseny ha inaugurat una nova exposició permanent, «Dissenyes o treballes. La nova comunicacio visual. 1980 - 2003», una mostra que presenta un recorregut per la història del disseny gràfic a Catalunya i Espanya des dels anys vuitanta (amb l’eufòria cultural que va comportar la consolidació de la democràcia) fins a l’any 2003 (celebració de l’Any del Disseny). L’exposició es pot veure a la Planta 4 del Museu del Disseny.

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal