Notícies BCD

El projecte Circular Design publica el primer cas d’estudi del ‘Best Practice Publication’

21 JUNY 2018

Un dels principals objectius del projecte europeu ‘Circular Design - Learning for Innovative Design for Sustainability’, del qual forma part BCD,és inspirar dissenyadors, empreses i estudiants de disseny en el procés de desenvolupament de productes i serveis més sostenibles.

Per tal d’assolir aquest objectiu, una de les fites clau del projecte és la ‘Publicació de Bones Pràctiques en Disseny Circular’ (‘Best Practices Publication on Circular Design’), una selecció de casos d'estudi, bones pràctiques i productes que ajuden a entendre el fonamental rol del disseny a l’hora de minimitzar l’impacte en el medi ambient del consum, reduir l'ús de recursos naturals i repensar el funcionament de la nostra societat.

El primer cas d’estudi d'aquesta publicació, dirigida per l'estudi de disseny Nutcreatives en col·laboració amb els altres socis que integren el projecte Circular Design, és Sea2See, una empresa revolucionària que fabrica ulleres alhora que lluita contra una de les amenaces més greus per al nostre entorn: les illes de residus creades per les xarxes de pesca abandonades a l'oceà que atrapen centenars de milers de peixos i mamífers marins. Aquest plàstic també és ingerit per animals aquàtics, com les tortugues marines, que el confonen amb menjar. Aquests residus s'han convertit en un gran problema mediambiental en els nostres oceans.

Sea2See, amb seu a Barcelona, produeix ulleres sostenibles realitzades exclusivament amb xarxes de pesca reciclades i que es recullen en col·laboració amb pescadors. Un dels seus objectius principals és crear consciència sobre la contaminació a l'oceà i demostrar que l'economia circular també és possible en la indústria de la moda.

La seva major innovació és la creació d'una xarxa d'agents i organitzacions d’un ampli ventall de sectors que permeti aprofitar materials que, fins a la data, no havien estat reciclats, i que tinguin un elevat impacte mediambiental - com ara les xarxes de pesca - obtenint com a resultat productes de gran valor afegit com són les ulleres. Sens dubte, Sea2See és un cas exemplar que demostra que tots els sectors poden esdevenir agents de canvi en la transició cap a una economia circular. Més informació sobre el cas d’estudi: Sea2See

Sea2See és la primera d’un total de dotze bones pràctiques que es publicaran durant els propers mesos. Aquesta publicació es completarà amb altres casos d’estudi que abasten sectors com ara la tecnologia, el mobiliari, la indumentària, la il·luminació o l'envàs, un recull divers que demostra que es poden aplicar estratègies de disseny circular per millorar l'eficiència en qualsevol àmbit empresarial. 

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal