Notícies BCD

Descobreix la innovació a través de la connexió del disseny i dels materials avançats

26 MARÇ 2019

  • Ricardo Gómez

En el marc del cicle interclúster impulsat pel Clúster Disseny i el Cluster de Materials Avançats de Catalunya (ClústerMAV) impulsem conjuntament el proper 30 de maig una nova jornada amb l’objectiu principal de conèixer i aplicar una metodologia d’innovació que permetrà als participants, partint del coneixement de materials innovadors presents al mercat, trobar-ne nous usos i aplicacions als mateixos.
Quatre empreses de ClústerMAV presentaran materials i/o tecnologies que es poden trobar al mercat com ara: nanopartícules per recobriments amb propietats transparents, fibres de carboni reciclades, nous additius per millorar les propietats mecàniques en materials compostos, i nanopartícules funcionals amb propietats termoelèctriques.

El coneixement d’aquests materials i de les seves tecnologies associades pot ser clau per a què aquelles empreses que fabriquen productes puguin generar valor i impacte a través de noves propostes.

En un entorn orientat a fomentar la innovació, dissenyadors i responsables de producte, disseny o responsables d’R+D+i d'empreses productores, treballaran de forma agrupada i guiada per conèixer a fons les propietats d’aquests 4 materials innovadors i tecnologies i implementaran una metodologia amb la qual duran a terme pluja d’idees (brainstorming) i implementaran tècniques de descontextualització de materials que els permetrà, identificar potencials aplicacions derivades, nous dissenys, usos, formes de realització de materials alternatius i/o mètodes de producció dels mateixos.

La jornada serà duta a terme en clau codi obert (open source), durant la qual els participants compartiran de forma voluntària coneixement i idees.

Si t’interessa participar-hi, inscriu-te aquí.

Dia: 30 de maig

Horari: de 17.00 a 21.00h

Localització:
Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (La Rambla, 30-32, 08002 Barcelona)

Accés: Gratuït per a membres dels clústers organitzadors

Cost de 20€ per a membres de la xarxa Catalana de Clusters

Cost de 50€ per a no associats a cap clúster

Gratuït per a estudiants de Grau Universitari (s’hauràn d’acreditar i caldrà confirmació per part dels organitzadors per tal de fer efectiva la seva participació)

T’interessa si...
ets dissenyador, responsable d’R+D+i, Design Manager, Product Manager,...

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal