Notícies BCD

Barcelona serà protagonista de la Milano Design Week 2017

6 FEB. 2017

Del 4 al 9 d'abril el millor disseny de Barcelona serà un dels protagonistes de la Milano Design Week 2017 i del seu principal esdeveniment, el Salone del Mobile.
Sota el nom 'Inspired in Barcelona: In & Out', ACCIÓ (Generalitat de Catalunya) i BCD Barcelona Centre de Disseny organitzen una exposició dins del programa Fuorisalone que mostrarà una selecció d’algunes de les millors empreses i dissenyadors de productes del sector hàbitat de Catalunya que s'inspiren en els valors, l'excel·lència i l'estil de vida de Barcelona.

La inauguració serà el 4 d'abril amb un esdeveniment que tindrà com a escenari el Palazzo Isimbardi, espai emblemàtic situat al San Babila Design Quarter de Milà que acollirà l'exposició i donarà la benvinguda a creatius, empreses i amants del disseny provinents de tot el món.

'Inspired in Barcelona: In & Out' donarà a conèixer una Barcelona oberta que convida a fer vida al carrer i a gaudir d'una tradició creativa i cultural reconeguda internacionalment, una ciutat de caràcter mediterrani que dibuixa els seus espais interiors i exteriors a través del millor disseny i de les innovacions pròpies d'una urbs del segle XXI.

Els prop de 90 productes de mobiliari, il·luminació i tèxtil que contindrà l'exposició mostraran al públic internacional el talent de les empreses i marques consolidades, nous editors i professionals d’arreu de Catalunya amb l'objectiu de potenciar el posicionament creatiu i innovador del disseny inspirat a Barcelona: Aoo Barcelona, Àlex Fernández, Andreu Carulla, Aparentment, Apparatu, Arek Levy, Arlex, BD Barcelona Design, Borja García, Bover Lights, Carme Pinós, Cármenes, Carpyen, Castro Bikes, Curro Claret, Doshi Levien, Emiliana Design Studio, Escofet 1886, Estiluz, Estudi Arola, Eugeni Quitllet, Fluvia, Fundació Arrels, Gabriel Teixidó, Gonzalo Milá, Guimerà i Cinca, Imma Bermúdez, Jaime Hayón, Javier Mariscal, Joan Gaspar, Joquer, Jordi Canudas Studio, Jordi Ribaudí, Jorge Pensi, Josep Vila Capdevila, Kettal, Konstantin Gcric, La Bamba Designs, Lagranja, Lievore & Altherr, Livingthings, Marc Morro, Mario Ruiz, Martín Azúa, Marset, Matias Hahn, Mermelada Estudio, Metalarte, Miguel Milá, Miras Editions, Mobenia, Mobles 114. Mur, Mut, Nahtrang, Nanimarquina, Neighbird, Nomon, Numbered, Nutcreatives, Objects, Odosdesign, Otto Canalda, Parachilna, Patricia Urquiola, Pau Sarquella & Diana Uson Arquitectes, Persiana Barcelona, Planning Sisplamo , Rafael Rodríguez, Ramón Úbeda, Resol Dd, RS Barcelona, Santa & Cole, Sputnik Studio, Stephen Burks, Sybila, Teixidors, Toni Arola, Toru, Vergés Silleria, Vertisol, Víbia, Xavier Mañosa i Xavier Mora.

El disseny i el concepte de l'exposició 'Inspired in Barcelona: In & Out' va a càrrec d’Emiliana Design Studio, i la gràfica expositiva la signa l’estudi Clase Bcn. D'altra banda, cal destacar que l'exposició compta amb la col·laboració de Persiana Barcelona i de l'empresa Vertisol, especialitzada en la fabricació de filatures de polyscreen i teixits, que cedeixen els seus productes per a la realització de la mostra.

Aparador internacional
Les més de 80 empreses i dissenyadors que participen en aquest projecte tindran l'oportunitat d’exposar els seus productes en un dels aparadors internacionals més destacats de l'àmbit del disseny. Es preveu que la 56a edició de la Milano Design Week compti amb una assistència d'unes 300.000 persones.

L'exposició comptarà amb dos patrocinadors principals, Persiana Barcelona i Vertisol, que comptaran amb una presència significativa en el projecte expositiu mitjançant els seus productes.

L’hàbitat a Catalunya, un sector estratègic 
El sector de l’hàbitat a Catalunya agrupa més de 1.800 empreses catalanes que facturen al voltant de 4.500 milions d’euros i sumen més de 23.000 treballadors. Aquest àmbit està integrat per tres subsectors: manufactures del disseny (moble, equipament per a la llar i per a col·lectivitats, il·luminació, tèxtil i llar, electrodomèstics...) acabats i instal·lacions (llars de foc, aixetes, sanitaris...) i solucions per a la qualitat de vida (eficiència energètica, domòtica i immòtica).

ACCIÓ és l’agència pública per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 39 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 110 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

BCD Barcelona Centre de Disseny, entitat que promou l’ús del disseny com a eina de transformació per fer que les empreses i les organitzacions siguin més innovadores, competitives i sostenibles, co-organitza aquesta mostra en el marc del seu programa 'Inspired in Barcelona’, que té com a missió reconèixer i promocionar el talent del disseny inspirat a Barcelona, innovador, amb vocació internacional i que genera un impacte positiu en la societat.

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal