Notícies BCD

Exposició ‘Això és una paret pública!’, a partir del 20 d'octubre al Disseny Hub Barcelona!

10 OCT. 2017

  • Exposició ‘Això és una paret pública!’

  • newsletter

L’exposició ‘Això és una paret pública!’, comissariada per David Torrents i Marc Martí, i produïda per l’empresa Marc Martí, reflexiona sobre l’ús de les tradicionals columnes publicitàries existents a Barcelona des de finals del s. XIX i que en els darrers anys han anat desapareixent de la via pública de la nostra ciutat. 

En aquesta exposició, que compta amb la col·laboració de BCD, es vol reivindicar la importància d’aquests elements de mobiliari urbà, popularment anomenats ‘pirulís’, tot explicant un aspecte poc conegut: a Barcelona aquestes columnes no han estat mai propietat de cap empresa privada i per fer-ne ús no cal demanar permís a ningú. Són «parets» públiques reservades a la ciutadania. Un fet que la majoria de la població desconeix.

En aquest marc, s’ha convidat a set dissenyadors a fer una intervenció per tal d’expressar la importància d’aquest element urbà. Els dissenyadors que exposaran seran Mario Eskenazi, Andreu Balius, TwoPoints.Net, Raúl Goñi, Ladyssenyadora, David Ricart i David Torrents & Jacqueline Molnár. A més, Marc Martí situarà a l’espai del Disseny Hub Barcelona vuit rèpliques de les columnes dissenyades per Tonet Sunyer en base els seus plànols de 1991.

Amb ‘Això és una paret pública!’ es vol recordar que als carrers tothom té dret a penjar cartells per dir-hi la seva i a Barcelona els «pirulís» són els espais dedicats a això. La mostra vol reivindicar també la importància del cartell en una ciutat mediterrània com Barcelona, on els missatges d’expressió col·lectiva són constants en l’àmbit urbà. La funció del cartell al carrer segueix vigent i sobretot en el context cultural i polític actual. És en aquest sentit que considerem molt important la preservació dels “pirulís” existents i la necessitat de situar-ne de nous, perquè són espais públics que possibiliten la difusió lliure de projectes culturals de la mateixa ciutadania.

Una altra de les funcions de l’exposició serà activar la connexió entre museu i carrer per explicar la realitat del cartell contemporani, i permetre alhora que en els dos àmbits el cartell pugui ser observat activament pels vianants de l’espai públic i pels visitants del Disseny Hub Barcelona. Els mateixos cartells que es penjaran al Hub se situaran també a l’espai urbà. Així es farà una doble funció: en l’àmbit públic i a l’interior de l’edifici.

‘Això és una paret pública!’ forma part del Festival Marc Martí, l’any que celebren els 40 anys d’existència. Durant tota la tardor es faran un seguit d’actes per commemorar l’aniversari i que començarà amb l’exposició del Disseny Hub Barcelona. 

L’exposició, que obrirà les portes el dijous 19 d’octubre a les 19.30 hores amb un acte públic, es podrà visitar des del 20 d’octubre fins al pròxim 12 de novembre a l’edifici Disseny Hub Barcelona.

Exposició ‘Això és una paret pública!’

Dates: del 20 d’octubre al 12 de novembre de 2017
Comissaris: David Torrents i Marc Martí
Dissenyadors que exposen: Mario Eskenazi, Andreu Balius, TwoPoints.Net, Raúl Goñi, Ladyssenyadora, David Ricart i David Torrents & Jacqueline Molnár.
Horari: de dimarts a diumenge de 10.00 a 20.30h. Dilluns de 16.00 a 20.30h.
Accés: Lliure
Lloc: Disseny Hub Barcelona (Pl. De les Glòries Catalanes, 37-38. Barcelona. Mapa). Vestíbul Planta B (Accés pel carrer Àvila)
Organitza: Marc Martí
Col·labora: BCD Barcelona Centre de Disseny

*Inauguració: dijous 19 d’octubre a les 19.30h.

Canals de Notícies

CORE77

DEXIGNER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

DEZEEN

DIARIO DESIGN

EL PAÍS / DISEÑADORES

  • No s'han trobat notícies en aquest canal

LIGHTECTURE

TREEHUGGER

  • No s'han trobat notícies en aquest canal